1.           Jégkrém: A fagyi könnyen elkészíthető, ha van otthon fagyasztós dobozunk és valamilyen zöldség- vagy gyümölcslé. A léből fagyaszthatunk fagylaltot, amit később díszíthetünk mazsolával, csokoládédarabokkal vagy mást ízlésünknek megfelelően. Ha nincs otthon fagyasztós dobozunk, akkor a tejszínből, tejből, cukorból és a kedvelt ízekből (például főzött gyümölcsből vagy kakaóporból) is készíthetünk fagylaltot.

2.           Palacsinta: A palacsinta elkészítése sem igényel sok időt és összetevőt. A palacsintatésztához keverjünk össze lisztet, tojást, tejet és sót, és a masszát egy serpenyőben süssük meg. A palacsintákat különböző módon is díszíthetjük, például friss gyümölcsökkel, lekvárral, mézzel vagy csokoládéöntettel.

3.           Fondue: A fondue egy ízletes és könnyen elkészíthető desszert, amelyhez csak egy fondue-serpenyőre és egy adag csokoládéra lesz szükségünk. A csokoládét melegítsük fel a serpenyőben, és kínáljuk friss gyümölcsökkel, kekszekkel vagy más tetszésünk szerinti édességekkel. A fondue-t általában társaságban fogyasztják, így kiváló lehetőség a barátokkal való összejövetelre.

4.           Smoothie: A smoothie könnyen elkészíthető, ha van otthon turmixgépünk és friss gyümölcsök. A gyümölcsöket például banánnal, eperrel vagy más kedvelt gyümölcsökkel keverve készíthetünk smoothie-t. A smoothie-hoz tehetünk még joghurtot, tejfölt vagy tejet.

5.           Puding: A puding elkészítése sem igényel sok időt és összetevőt. A pudingot készíthetjük tejszínből és pudingporból, amit később díszíthetünk friss gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal vagy más ízlésünknek megfelelően.

6.           Muffin: A muffin elkészítése is könnyen elvégezhető, ha van otthon muffinformánk és alapvető sütős összetevőink (liszt, tojás, tej, cukor). A muffin tésztájához keverjük össze az összetevőket, és a tésztát töltsük bele a muffinformákba. A muffinokat süssük meg a sütőben, és készíthetünk hozzájuk különböző glazúrokat vagy önteteket.

7.           Mousse: A mousse elkészítése sem igényel sok időt és összetevőt. A moussét tejszínből, tejfölből és a kedvelt ízekből (például főzött gyümölcsből vagy csokoládéból) készíthetjük. A moussét tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal vagy más ízlésünknek megfelelően.