Nem kell szakértő péknek lenni a desszertek díszítéséhez. Valójában számos módja van annak, hogy némi ízt adjon a desszertasztalhoz.

A desszertek díszítése nem igényel különleges készségeket vagy felszerelést. Íme néhány ötlet, hogy a következő buliba feldobjuk egy kicsit a desszerteteket.

Adjon hozzá egy kis színt.

Ha színt ad a desszertjeihez, azok látványosabbak lesznek. Használjon friss virágokat, gyertyákat vagy akár gyümölcsöt dekorációként.

Ha valami szórakoztatót keres a desszertasztalához, próbáljon ehető virágokat használni a friss virágok helyett. Az ehető virágok sokféle színben és formában kaphatók, így könnyen használhatók a desszertek díszítésére. Megtalálhatja őket a legtöbb élelmiszerboltban, speciális piacokon és online kiskereskedőknél.

Hozzon létre egy édes középpontot

A központi elem egy fókuszpont az étkezőasztal közepén. Általában egy vagy két nagy műalkotásból, például vázából vagy szoborból áll, amelyeket kisebb tárgyak, például gyertyatartók, figurák vagy egyéb dekorációs tárgyak vesznek körül.

Ha valami édeset keres, amit asztal díszítésként használhat, próbáljon meg friss gyümölcsből készíteni egy központi elemet. Használhat epret, áfonyát, őszibarackot, almát, körtét vagy bármilyen szezonális gyümölcsöt, amely a legjobban néz ki a helyi piacon. Egyszerűen rendezze el őket egy vázában vagy tálban, és töltse meg vízzel

Vegye elő a gyertyákat

Ha vacsorát szervez, fontolja meg a gyertyák használatát a hagyományos világítás helyett. Romantikusabb hangulatot kínálnak, és segíthetnek a hangulat megteremtésében.

Adjunk hozzá virágokat

Ha friss virágokat tesz a desszertasztalra, akkor azok különlegesen különlegesek lesznek. Válasszon olyan virágokat, amelyek kiegészítik témáját és stílusát. Ha például kerti témájú partit rendez, válasszon olyan virágokat, amelyek illeszkednek kertje színéhez és textúrájához.

A virágok színt és textúrát adnak a süteményeknek, tortáknak, süteményeknek és más édes finomságoknak. Használhat friss virágot, szárított virágot vagy művirágot. Ha valódiakat használ, válasszon többféle szín, forma és méret közül. Például, ha virágmintát szeretne készíteni, próbáljon meg rózsákat, százszorszépeket, tulipánokat, szegfűt, bazsarózsát és más típusú virágokat vázákba vagy üvegekbe rendezni. Vagy helyezze el őket egy kosárba vagy tálba.

Az első dolog, amit érdemes megfontolni, hogy milyen desszertet készít. Ha tortát szeretne felszolgálni, akkor érdemes valami egyszerűt, például permetet vagy ehető virágot választani. Pitékhez próbáljon gyümölcsszeleteket vagy kandírozott diót használni. A cupcake-ekhez használjon cukormázt a szórások helyett. Ha pedig csokoládé témát választasz, akkor díszítheti mini mályvacukorral vagy csokoládé chipsekkel.