Fedezze fel a világ legfinomabb desszertjeit!

A desszerteket gyakran kényeztetésnek tekintik, de számos finom lehetőség létezik, amelyek beleillik az egészséges táplálkozásba. A csokoládéhabtól a tiramisuig ezek az édes finomságok minden vágyat kielégítenek.

Csokoládé torta habcsókkal

Ez a desszert két klasszikus ízt – a csokis süteményt és a vajkrémes cukormázt – ötvözi, hogy egyetlen dekadens desszertet készítsen. Tökéletes különleges alkalmakra, például születésnapokra, évfordulókra és ünnepekre.

A torta és a habcsók klasszikus kombinációja az egyik legnépszerűbb desszert a környéken. És bár elég könnyű otthon feldobni, néha valami másra vágyik. Itt jön be ez a csokitorta. A kakaópornak köszönhetően nedves és ízes, a habcsók öntete pedig enyhén ropogós. Ráadásul gluténmentes, így egészségesebb választás, mint más sütemények.

Tiramisu

Ez a tiramisu torta csokoládé torta rétegeket tartalmaz vaníliás vajkrémes cukormázzal. Csokoládé ganache réteggel megtöltve lenyűgöző csemege.

A klasszikus olasz desszert tiramisu eszpresszóba áztatott ladyfingerből, mascarpone sajtból és rumba áztatott mazsolából áll. Ha azonban a dolgokat könnyűnek szeretnéd tartani, próbálj meg egy könnyebb változatot készíteni görög joghurtból mascarpone sajt helyett. Az egészségesebb választás érdekében cserélje le a rumban áztatott mazsolát szárított áfonyára.

Panna cotta

A panna cotta egy desszert, amely úgy készül, hogy a tejet pudingossá főzzük. Ezután formákba öntjük, és tálalás előtt lehűtjük.

A Panna cotta azon desszertek egyike, amely elég egyszerűnek tűnik, de ha egyszer kipróbája, rájön, mennyi munka kell az elkészítéséhez. A legfontosabb összetevő a zselatin, amely állati csontokból származik. A zselatint általában tehéncsontokból nyerik, de egyéb források közé tartozik a sertésbőr, a halhólyag és a csirkeláb. A probléma megkerülésére egyes szakácsok porzselatint használnak a valódi zselatin helyett. A porított zselatint azonban összefüggésbe hozták olyan egészségügyi problémákkal, mint a rák és a vesebetegség.

Jégkrémszendvics

A fagylaltos szendvics egy desszert, amely két gombóc vanília fagylaltból áll két ostya közé, csokoládésziruppal a tetejére.

A fagylaltos szendvics azon desszertek egyike, amely túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen. Tudja, mire gondolunk? Az a pillanat, amikor beleharapsz egy tökéletesen puha, ragacsos, vaníliás-csokis sütibe két vastag fagylaltréteg közé. Szinte lehetetlen ellenállni, különösen, ha egyedül eszi otthon. És bár a legtöbben a fagylaltos szendvicsekre gondolnak gyerekkori csemegeként, egyre népszerűbbek azok a felnőttek körében, akik valami másra vágynak, mint a szokásos kanál vanília vagy csokoládé.

Sült Alaszka

Ezt a desszertet Harry Craddock találta fel a londoni Savoy Hotelben 1938-ban. Habcsók alapból áll, friss gyümölccsel és tejszínhabbal.

A klasszikus sült Alaszka egy dekadens csemege, amely fagylaltot, süteményt és gyümölcsöt kombinál. Ennek a finom desszertnek az elkészítéséhez először egy réteg piskótát kell sütni vanília fagylalttal. Ezután fedje be a tetejét friss bogyós gyümölcsökkel, majd helyezzen rá egy gombóc csokoládé fagylaltot. Végül az egészet meghintjük porcukorral.